مرکز پخش کاشی دست ساز

کاشی کاری و ساخت کاشی دست ساز و کابینتی طرح سنگ یکی از اصیل ترین هنرهای ایران باستان است به طوری که کاشی های دست ساز سنتی ایرانی در تمام دنیا مشهور اند. از حدود دو هزار سال پیس تا کنون این کاشی ها در طی فرایندهایی با استفاده از علم و تجربه و ظرافت هنرمندانه تولید شده و در ساخت بناها و مساجد به کار میرفتند. امروزه با سر زدن به هر نقطه ای از بناهای کهن ایرانی میتوانید طرح های بی شمار و زبانزدی از به کارگیری انواع این کاشی های دست ساز را مشاهده کنید. این هنر تا کنون ادامه یافته و کاشی های دست ساز امروزه نیز به طور عمده تولید و در ساختمان سازی و نماسازی استفاده میشوند.

مرکز پخش کاشی دست ساز

معرفی انواع کاشی دست ساز

معرفی انواع کاشی دست ساز کاشی های دست ساز و کاشی 5 * 5 دسته بندی های گوناگونی دارند. اگرچه بیشترین نوع مصرف یان، کاشی های معرق، مینایی، و مشبک است.

کاشی کاری معرق شیوه ای از کاشی کاری است که تکه های رنگی کوچک کاشی در کنار یکدیگر قرار میگیرند تا در کنار هم طرحی بزرگ از پیچ و تاب اسلیمی را بسازند. این روش کاشی کاری از دوران قدیم در ایران و در بناهای تاریخی رواج داشته و از کنار هم ق ار دادن این کاشی ها انواع طرح های ایرانی، اسلامی، گل و بوته، اشکال هندسی و طرح های حیوانات و انسانی را میساختند. امروز این نوع کاشی در تابلو سازی و اینه کاری همچنان پرطرفدار است.

نوع دیگر کاشی، کاشی مینایی است. کاشی مینایی در اصل تلفیق هنر کاشی کاری و هنر میناکاری با یکدیگر است که منجر به ساخت کاشی هایی اصیل و ایرانی میشود. ساخت کاشی مینایی از سال های دور دد ایران انجام میشده و تا به امروز ادامه دارد. کاشی های مینایی همان کاشی های ابی و فیروزه ای با طرح ها و جزئیات خیره کننده اند که در مساجد و بنا های قدیمی به وفور یافت میشوند. هنر میناکاری خود هنری بسیار ظریف و زیبا است که بر روی ظروف انجام شده و ظروف باید لعاب دار شوند. این هنر بر روی کاشی که به طور کلی نیاز به لعاب کاری دارد نیز انجام میشود.

نوع دیگری از کاشی که در بناهای مذهبی بیشتر به چشم میخورد کاشی مشبک است. کاشی مشبک نوعی از کاشی کاری است با طرح های هندسی توخالی و وصل شده به هم که بیشتر در ساخت بناهای اسلامی و مساجد استفاده میشود. رواج این نوع کاشی کاری در دوره پس از اسلام بیشتر شد تا جایی که امروزه در بسیاری از بناهای ایرانی اسلامی قدیمی در نمای بیرونی، دیوار ها، ستون ها و محراب ها این نوع کاشی به چشم میخورد.

کاشی ها همچنین از نظر تکنینک ساخت، سنتی یا مدرن بودن، تفاوت اشکال و جنس و لعاب، نوع رنگ امیزی و کاربرد انواع مختلف دیگری نیز دارند.

مراحل تولید کاشی دست ساز

تولید کاشی ها امروزه به صورت گسترده و یا توسط کارگاهانی کوچک انجام میشود. در سراسر کشور و به ویژه استان هایی که سابقه ی بیشتری در هنر کاشی کاری دارند، کارگاه های تولید این کاشی ها وجود دارند و علاوه بر رواج این همر، به درامدزایی قابل توجهی نیز مشغول اند.

تولید کاشی به طور کلی مراحل مشابهی دارد اما بسته به موع و کاربرد کاشی ممکن است متفاوت هم باشد. به طور کلی در قدم اول بسته به نوع کاشی که قرار است تولید شود خاک و مواد اولیه ی مناسب را تهیه کرده و به نسبت هایرمعین با یکدیگر مخلوط میکنند. رعایت این نسبت ها فاکتوری مهم در تعیین کیفست کاشی است چراکه میتواند منجر به عدم استفاده بودن کاشی منجر شود. برای مثال اگر مواد شیشه ای زیاد ریخته شود، کاشی محکمی به دست می اید که امکان برش و سایش ان وجود ندارد. همچنین اگر مواد سیلیسی ان زیاد باشد، کاشی استحکام نداشته و بسیار شکننده خواهد شد.

انتخاب نوع خاک برای تولید کاشی نیز بسته به نوع کاشی تولیدی متفاوت است.

در مرحله بعد با اماده شدن خمیر اولیه ی کاشی، این خمیر ها در قالب های دلخواه برای شکل دهی قرار میگیرند. این قالب ها اشکال هندسی متفاوت و نیز طرح ها و اندازه های مختلفی دارند که بسته به محل و طرح کلی مورد نظر انتخاب میشوند. خشت پس از قالب گیری و خشک شدن اماده ی پخت اولیه است.

پخت اولیه ی خشک باید به گونه ای باشد که خشک نیم پز شود چراکه در صورت پخت کامل و خشک شدن کامل، لعاب گیری به خوبی انجام نمیشود.

در مرحله ی بعد طرح مورد نظر بر روی کاشی یا به صورت کلی بر روی تعدادی از آنها چاپ و رنگ آمیزی میشود. توجه به نقطه ذوب و حرارت رنگ ها بسیار مهم است تا رنگ سفید زیر آن ذوب نشده و نقاشی را خراب نکند. لعاب های رنگی با استفاده از اکسیدهای فلزات قلیایی به دست می ایند.

وقتی رنگ امیزی کامل و پخته شد، کاشی اماده ی لعاب گیری است. در این مرحله لعاب کشی روی کاشی انجام شده و کاشی برای پخت نهایی همراه با لعاب اماده میشود. وجود لعاب بر روی کاشی علاوه برحالت درخشنده و زیبایی که به کاشی میدهد، طرح و رنگ را حفظ کرده و مانع از بین رفتن انها میشود. همچنین خاصیت ضد اب بودن و ضد ساییدگی کاشی را بهبود میبخشد.

اگرچه این روش معمول برای تولید کاشی های گلی و هفت رنگ است اما تنها روش نیست. برای مثال برایرتولید کاشیرهای گلی یا هفت رنگ از این روش با کمی تفاوت بهره گیری میشود اما روش تولید کاشی جسمی به صورت دیگری است.

برای تولید این کاشی شیشه و سنگ چخماخ را کوبیده و پودر میکنند. سپس با الک کردن آن و مخلوط کردن با گل سرشوی که نوعی گل چسبنده است، خمیر اولیه را اماده کرده و در قالبی چوبی میریزند. وقتی قالب به اندازه کافی سفت شد با سیم مقدار اضافه ی روی آن را جدا کرده و کاشی را در قالب فلزی میگذارند. سپس با پتک و ضربه آن را محکم تر و فشرده تر میکنند. پس از خشک شدن کاشی روی آن را لعاب گیری کرده و تنها یک بار برای پخت به کوره فرستاده میشود.

مشخصات بهترین کاشی دست ساز

مشخصات بهترین کاشی دست ساز اگرچه نمیتوان صرفا یک نوع کاشی را به عنوان بهترین نوع ان معرفی کرد، اما برای هر استفاده ای بهتر است مناسب ترین نوع ان را انتخاب کنید.

برای مثال انتخاب کاشی برای حمام و سرویس های بهداشتی نیازمند توجه به نکات خاثی است. برای مثال جنس کاشی نباید خیلی لیز و صیقلی باشد چرا که امکان لیز خوردن به اسانی وجود دارد. همچنین کاشی باید در مقابل رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد. انتخاب طرح و رمگ کاشی ها هم بسته به تم منزل و اندازه ی این مکان ها میتواند متفاوت باشد.

کاشی هایی که در اشپزخانه استفاده میشوند نیز بهتر است مقاومت بالایی در برابر حرارت و گرما داشته باشند.

کاشی دست ساز چه کاربرد هایی دارد؟

تولید کاشی دست ساز هنری دیرینه است که اگرچه خاستگاه اولیه ی آن ایران نبود، اما اکنون هنری اصیل و ایرانی به شمار میرود. در زمان های قدیم تا به امروز این هنر بالا و پایین های فراوانی داشته و دچار دگرگونی های زیادی شده است. در برهه هایی به طور کامل از بین رفته و فرانوش شده و در زمانی دوباره زنده شده است. اوج اسن هنر در زمان صفوی است که شاهکار های معماری و زیبایی فراوانی در سراسر ایران و به خصوص استان اصفهان به جای گذاشته است. در زمان های قدیم از این کاشی ها بیشتر در مساجدو ابنیه های تاریخی و مذهبی به کار میرفته است اما امروزه استفاده از کاشی های دست ساز استفاده های دیگری هم دارد

امروزه استفاده از انواع کاشی های معرق، مینایی و مشبک در نمای ساختمان ها بسیار پرطرفدار شده است به طوری که یکی از المان های تزئینی به حساب می اید. استفاده از انواع این کاشی ها در نمای بیرون و داخل ساختمان، کف، دیوار پوش و دیوار بسیار رایج شده است. استفاده از کاشی ها به دلیل ضد اب و ضد پوسیدگی بودن در مکان هایی که با رطوبت و اب زیادی سر و کار دارند بسیار رایج است به همین دلیل تقریبا تمام استخر ها طرح هایی از کاشی کاری را دارند.

استفاده از این کاشی ها به طور سنتی هنوز هم در مساجد و بناهای مذهبی رایج است. بسیاری از این کاشی ها در طرح هایی شامل نوشتن احادیث ائمه و ابات قران در مکان های مذهبی به کار رفته و فضایی زیبا و معنوی ایجاد میکنند.

استفاده از کاشی ها به صورت تزئینی در مکان های تقریحی و پاساژها نیز بسیار پرطرفدار شده است. برای مثال طرح ساده ای از کاشی بر تکه ای از دیوار یک کافی شاپ یا تابلویی کارشی کاری شده اویزان بر روی دیوار که همگی باعث جذب افراد میشوند.

این کاشی ها و نیز سرامیک در منزل ها نیز بسیار استفاده میشوند. برای مثال حمام ها و سرویس های بهداشتی و نیز اشپزخانه مکان هایی هستند که استفاده از کاشی در انها بسیار معمول و زیبا است.

به طور کلی کاشی ها امروزه به دلیل تنوع بی شمار خود در مکان ها و طرح های گوناگونی اتسفاده شده و طرفدار دارند. مراکز مسکونی، تجاری، تفریحی، فروشگاهی و دیدنی به استفاده از کاشی های سنتی و یا مدرن ایرانی به صورت تزئینی یا تابلویی روی اورده اند.

عرضه مستقیم کاشی دست ساز

عرضه مستقیم کاشی دست ساز کاشی های دست ساز یکی از پر طرفدار ترین المان های زیبایی ساختمان اند که به واسطه ی هنر ظریفی که در تهیه ی ان به کار گرفته میشود، در هر مکانی طرفداران خودش را دارد. امروزه کارگاه ها و کارخانه های فراوانی اقدام به تولید کاشی کرده اند اما نوع دست ساز ان همواره مورد توجه بیشتری بوده است. امروزه در بازار کاشی دست ساز کارگاه های بسیار بزرگی تشکیل شده اند که اقدام به توزیع کاشی دست ساز به سراسر کشور کرده اند. این افراد به طور مستقیم بدون وجود هیچ واسطه ای، با صرفه جویی در وقت و هزینه ی تمام شده کاشی دلخواه شما را تولید و به دست شما میرسانند.

بازار خرید کاشی دست ساز

قطعا استفاده از کاشی یکی از پرطرفدارترین و همچنین نکته ای مهم در ساختمان سازی است. استفاده از کاشی علاوه بر اینکه جنبه ی زیبایی دارد باعث بهبود سازه شده و با ایجاد خاصیت های ضد اب و ضد رطوبت و نیز ضد ضربه و پوسیدگی خود، گزینه ای مناسب برای استفاده در انواع سازه هاست. کاشی ها در انواع متفاوت در ساختمان سازی استفاده میشوند. از سرامیک تا کاشی های اشمزخانه ای همگی از موارد مورد نیاز هر ساختمانی است به همین دلیل بازار خرید کاشی دست ساز بسیار خوب است. به همین دلیل این روزها تعداد متقاضیان این کاشی ها و البته نوع دست ساز ان بالاتر و بالاتر میرود.

نکته ی قابل توجه دیگری که وجود دارد این است که تقاضای این کاشی ها نه تنها در ایران بلکه در سایر کشور ها نیز وجود دارد. مردمان بسیاری در خارج از ایران با مشاهده ی این هنر و علاقمندی به ان اقدام به سفارش و استفاده از این کاشی ها کرده اند. ایرانیان بسیاری نیز در خارج از میهن اصالت خود را فراموش نکرده اند و رگه های ایرانی را در زندگی خود جای داده اند. به همین دلیل صادرات کاشی نیز یکی از فعالیت های این کارگاهیان است که اخیرا بسیار پرطرفدار هم شده است.

سفارش کاشی دست ساز ایرانی

سفارش کاشی دست ساز ایرانی سفارس کاشی های دست ساز ایرانی به طور عمده و جزئی، به صورت طرح کلی و معرق کاری از طریق راه های فراوانی فراهم است. یکی از این راه ها خرید حضوری از خود کارگاه ها یا واسطه های فروش انهاست. شما میتوانید به صورت حضوری به این مکان ها رفته و کاشی مناسب و مورد نظر خود را سفارش دهید. اگرچه به دلیل هزینه و زحمت زیاد افراد بسیاری از انجام این کار خود داری میکنند. شما میتوانید بهترین کاشی دست ساز را به صورت غیر حضکری نیز تهیه کنید.

امروزه فروش کاشی دست ساز به صورت اینترنتی نیز انجام میشود. شما مستوانید اطلاعات مورد نیاز خود را برای سفارش دریافت کرده و طرح مورد نظر را سفارش دهید. حتی میتوانید طرح مورد نظر خود را برای انها ارسال کنید تا به ثورت اختصاصی برای شما چاپ و طراحی شود.

قیمت کاشی دست ساز نیز با توجه به کاربرد و مواد اولیه ی به کار رفته در ان ممکن است متفاوت باشد. از انجا که ساخت این کاشی ها در گونه های متفاوت همراه با تکنیک های متفاوت انجام شده و به جهت شکل، اندازه، رنگ، نوع بدنه ی به کار رفته و جنس لعاب ممکن است پتفاوت باشد، بهتر است قبل از اقدام به سفارش از جزئیات خرید اگاه شوید. بدین منظور میتوانید با کارشناسان خرید ارتباط برقرار کرده و از انها راهنمایی بخواهید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما